נמלטו מהתופת בסוריה כדי למות מרעב בלבנון
לבנון קורסת. המדינה שאוכלוסייתה מונה 4 מיליון בני אדם, מספקת בשנים האחרונות מקלט למיליון פליטים סורים. המשבר הכלכלי החמור במדינה והמיתון ההרסני פגע בעיקר במשפחות וילדים שסובלים מרעב, ואחד מכל עשרה ילדים בלבנון נשלח לעבוד. מבדיקה שערכנו עולה כי ל-99% ממשקי הבית של הפליטים הסורים אין מספיק כסף לקנות אוכל.
בריאות הילדים, החינוך ועצם עתידם מושפעים מכיוון שהמחירים מרקיעי שחקים והאבטלה ממשיכה לגדול. יותר ויותר משפחות נאלצות לנקוט באמצעי התמודדות שליליים, כולל שליחת ילדיהם לעבודה בתנאים מסוכנים ולעיתים קרובות מסוכנים, נישואין לבנותיהם הצעירות או מכירת חפציהם.
הדיכאון הכלכלי הממושך הוא רק אחד המשברים המורכבים בלבנון, בהם גם מגפת הקורונה ותוצאות הפיצוץ האדיר שאירע באוגוסט 2020 בנמל ביירות, כמו גם מחוסר היציבות הפוליטית המתמשכת. בעוד שמצבם של מיליון וחצי הפליטים הסורים הוא הקשה ביותר, מספר הלבנונים הזקוקים לתמיכה גדל במהירות. הרחבנו ביוניסף את תכנית הסיוע ללבנון כדי לעזור ליותר ילדים ומשפחות וקראו לרשויות הלאומיות ליישם הרחבה משמעותית של רשת ההגנה החברתית, להבטיח גישה לחינוך איכותי לכל ילד, ולחזק הן שירותי בריאות ראשוניים והן שירותי הגנה על ילדים.
פעולה נחושה ומתואמת היא קריטית כדי למתן את הסבל, במיוחד בקרב הפגיעים ביותר, הכלואים בספירלת העוני, רווחתם וביטחונם של ילדים חייבים להיות בראש סדר העדיפויות בכדי להבטיח את קיום זכויותיהם בכל מצב. לבנון לא יכולה להרשות לעצמה שילדיה יהיו בתת תזונה, יפרשו מהלימודים, יהיו בבריאות לקויה ובסיכון להתעללות, אלימות וניצול. ילדים הם השקעה, ההשקעה האולטימטיבית, בעתיד האומה.
הבנק העולמי תיאר את המתרחש בלבנון כאחת משלוש הקריסות הכלכליות הגדולה ביותר שנראתה מאז אמצע המאה ה-19. ממצאי ארגון יוניסף מראים כי ילדים נושאים את עיקר האסון המתגבר הזה, ובראשם הפליטים. יותר ילדים מאי פעם הולכים לישון רעבים בלבנון ולא נראה שיפור באופק.
הילדים הסורים חיים תחת איום תמידי
מאז תחילת מלחמת האזרחים ב-2011, הילדים בסוריה חיים תחת איום תמידי של מחסור, אלימות ולחצים רגשיים כבדים. הבית שלהם נהרס, כמו גם בית הספר ובתי החולים. תשתיות המים והסניטציה נפגעו ומחירי המזון הבסיסיים עולים כיום פי 20 ממה שעלו ב-2010, לפני המלחמה.
בתי הספר ובתי החולים עדיין תחת התקפה. מיליוני ילדים ובני משפחותיהם נעקרו מבתיהם בעקבות האלימות וחיים כפליטים במצרים, עיראק, ירדן, לבנון וטורקיה. אלה שנשארו בתוך המדינה, הפכו לנוודים שנאלצים לעקור את ביתם כדרך קבע.
נגיף הקורונה הגיע כמשבר בעיצומו של משבר, והרחיק את התושבים עוד יותר משירותים חיוניים שנמנעו מהם עד כה.
כ-11 מיליון איש, שהם למעלה ממחצית מהעם הסורי, זקוקים לסיוע הומניטארי, מתוכם 6.1 מיליון ילדים. מדובר במצב מורכב גם בהיקף האוכלוסייה הזקוקה לסיוע וגם בחומרת המצב.
יוניסף נמצאים בשטח ומספקים סיוע לעם הסורי במגוון תחומים:
הצוותים שלנו פועלים בשטח מתחילת הסכסוך מגיעים אל הילדים הפגיעים ביותר בסוריה ומספקים להם שירותי רפואה, מזון, מים, סניטציה והיגיינה, חינוך והגנה.
בבית הספר הניידר בלבנון לומדים ילדים מלבנון לצד פליטים מסוריה. יוניסף לקח על עצמו את שיפוץ בית הספר למען רווחת הילדים. לבנון דואגת להשכלתם של הילדים הסורים, מה שמקדם את עתידם ואת סיכוייהם להצליח.

גם השנה אנחנו ממשיכים לספק לילדים ומשפחות הזקוקות לנו ביותר:
שירותים מצילי חיים כמו טיפול בתת תזונה חמור בילדים ותינוקות.
חיסונים נגד חצבת ופוליו גם באזורים מרוחקים
מניעת הדבקה במרכזי בריאות, בתי ספר, מרכזי למידה ומרכזי שירות.
הבטחה גישה למים בטוחים לשתייה, ושיקום ותחזוקה של תשתיות הסניטציה.
חלוקת ערכות היגיינה וקידום פרקטיקות היגיינה בריאות.
תמיכה במגוון שירותי חינוך כולל למידה מרחוק והכשרת מורים.
מתן תמיכה ייחודית לשורדי אלימות, ניצול והתעללות.
הרחבת סיוע סוציאלי ותמיכה כלכלית במשפחות העניות ביותר בסוריה.
הרחבת תכניות הכשרה מקצועית למתבגרים בתחומים שונים כדי להעניק להם מקצוע וכישורי חיים.
עזרו לשמור על הפליטים הסורים
130 ש"ח יכולים להעניק לילדים חודשיים של טיפול בתת תזונה חמור