fbpx

השותפים שלנו:

אנו עובדים ב-190 מדינות כולל:

סכסוכים אלימים ואינטנסיביים רבים ברחבי העולם מעלים את הסיכון לגיוס ילדים לכוחות חמושים

ישנה סכנה ממשית לגיוס ושימוש האכזרי, אינטנסיבי ונרחב בילדים, על ידי קבוצות חמושות באזורים ברחבי העולם בהם קיימים סכסוכים", כך טענו היום, לציון היום הבינלאומי נגד שימוש בילדים חיילים, UNICEF והנציג המיוחד של האו"ם לילדים ועימותים מזוינים.

"בעוד ממשלות העולם הבינו והכירו בכך כי אין מקום לילדים בצבאותיהם, גיוס ילדים כחיילים הוא עדיין בעיה עצומה בעיקר בקרב קבוצות חמושות", כך אומרת ליילה זראוגאווי, הנציגה המיוחדת של המזכיר הכללי לילדים ועימותים מזוינים. "מתוך 59 צדדים לסכסוכים שזוהו על ידי המזכיר הכללי, 57 מהם מבצעים הפרות חמורות נגד ילדים בעקבות גיוסם לכוחות החמושים ושימושם כילדים חיילים".

UNICEF ומשרד הנציג המיוחד קוראים לפעולה דחופה בכדי לסיים הפרות אלו נגד ילדים ובעיקרם גיוסם ושימוש בהם על ידי קבוצות חמושות. כל הצדדים בסכסוך חייבים לעמוד במחויבות החוק הבינלאומי.

"שחרור של כל הילדים מקבוצות חמושות חייב להתבצע ללא דיחוי. אנו לא יכולים לחכות לשלום כדי לעזור לילדים שנתפסו בעיצומה של מלחמה". אמר סגן מנכ"ל UNICEF, יוקה ברנדט. "השקעה בדרכים לשמור על ילדים הרחק מהחזית, לרבות בדרכי חינוך ותמיכה כלכלית, היא בהחלט קריטית לעתידם ועתיד החברה בה הם חיים".

עשרות אלפי ילדים וילדות קשורים עם כוחות חמושים וקבוצות חמושות בעימותים ביותר מ 20 מדינות ברחבי העולם.

רבים מהם היו קורבנות ועדי ראייה ואולצו להשתתף במעשי אכזריות שלא תתואר.

באפגניסטן, למרות ההתקדמות לסיום הגיוס ושימוש בילדים בכוחות הביטחון הלאומיים, ילדים עדיין מגויסים על ידי צדדים בסכסוך כגון: רשת חקני והטאליבן. במקרים הקיצוניים ביותר, ילדים משמשים כמחבלים מתאבדים, כך מניידים את כל הנשק וחומר הנפץ.

ברפובליקת המרכז האפריקאית, בנות ובנים בגילאי שמונה גויסו והופעלו על ידי כל הצדדים בסכסוך ולקחו חלק ישיר ופעיל באלימות דתית ובין עדתית.

ברפובליקה הדמוקרטית של קונגו, תעד האו"ם מקרים חדשים של גיוס ילדים על ידי קבוצות חמושות הפועלות במוקדים רבים של החלק המזרחי של המדינה. הילדים, במקרים מסוימים בגילאי 10, גויסו ומשמשים כלוחמים או בתפקידים תומכים כגון: סבלים וטבחים. דווח על בנות בהם משתמשים כשפחות מין או שהינן קורבנות של צורות אחרות של אלימות מינית.

בעירק ובסוריה ילדים צעירים בגילאי 12 עוברים אימונים ומשמשים כמודיעים, מפטרלים, מהווים מחסומי אדם ושומרים על מקומות אסטרטגיים. במקרים מסוימים הם משמשים כמחבלים מתאבדים ואף מבצעים הוצאות להורג.

UNICEF עובד עם שותפים על מנת לתמוך בילדים ברגע שהם משתחררים מקבוצות חמושות. זה כולל איחוד מחדש עם משפחותיהם ולספק להם שירותי בריאות, מצרכים בסיסיים ותמיכה פסיכולוגית כמו גם גישה לתוכניות חינוך והדרכה.

רק לאחרונה, החל שחרור הדרגתי של כ 3,000 ילדים מסיעת הצבא קובר דרום סודן. יותר מ 500 ילדים שוחררו בשבועות האחרונים והם מקבלים תמיכה בחזרתם לחיים אזרחיים.

כתיבת תגובה