water crisis 7 africa africa
לפני קטסטרופת כולרה: "זוהי קריאת השכמה" - UNICEF Israel

העולם ניצב לפני קטסטרופת כולרה: "זוהי קריאת השכמה"

 

השותפים שלנו:

אנו עובדים ב-190 מדינות כולל:

25

מדינות הודיעו על התפרצות כולרה

מאז תחילת השנה, 25 מדינות הכריזו על התפרצות של מגפת כולרה, ואפילו חצי שנה לא עברה. 22 מדינות נוספות נמצאות בסיכון להתפרצות. "מצב הכולרה העולמי הנוכחי הוא חסר תקדים," אמר ז'רום פפאמן זמברוני, ראש יחידת החירום לבריאות הציבור של יוניסף, "זוהי קריאת השכמה".

במהלך מאי דיווחו 24 מדינות על התפרצויות כולרה, לעומת 15 בתקופה המקבילה בשנה שעברה. כולרה גורמת לשלשולים ובמקרים חמורים אף להתייבשות ומוות. אולם כאשר שיעורי התמותה גדולים מאחוז זו בדרך כלל אינדיקציה לבעיות באיכות הטיפול, בגישה אליו ובמהירות שבה הוא ניתן.

אף אחד לא צריך למות מכולרה, אבל זה בדיוק מה שקורה. יותר אנשים מתים מהמחלה הזו כיום מבעבר. במלאווי, למשל, 3% מהנדבקים מתו מאז תחילת ההתפרצות בשנה שעברה, וכך גם בניגריה.

 

מחלה של עניים

מענה מיידי הוא הכרחי. ככל שעובר יותר זמן מרגע ההתפרצות, המגפה מתפשטת ונעשה קשה יותר ויקר יותר לעצור אותה. חוסר המעש עולה כסף, וחמור מכך – חיי אדם.

המצב רק יחמיר. "זה לא עניין של אם, אלא מתי," אמר פפאמן זמברוני. שינויי האקלים הם מרכיב מרכזי בהתפשטות המחלה. סופות ציקלון כמו פרדי במוזמביק ומלאווי, השיטפונות בפקיסטן ובניגריה, הבצורת בקרן אפריקה – כולם יצרו תנאים אידיאלים להתפשטות המחלה. עתה, בעקבות הציקלון במיאנמר ובנגלדש, גדל הסיכון להתפשטות של מחלות הנישאות במים.

כולרה היא מחלה של עניים. ההשפעה שלה על קהילות עניות גדולה משמעותית מהשפעתה על שאר האוכלוסיה. קהילות עניות אינן נהנות, לעתים קרובות, מגישה לשירותים בסיסיים ושירותי בריאות. מקומות שסובלים מתת-השקעה בשירותי מים, סניטציה והיגיינה נוטים לסבול יותר מהתפרצויות של המחלה: 97 אחוזים מהתפרצויות הכולרה ב-2010-2021 התרחשו במדינות עם רמת שירותי תברואה נמוכה. זה לא מקרי – כולרה מועברת במים, וללא טיפול הולם בתשתיות, קשה מאוד לעצור אותה.

כך, בזמן שבמדינות מסוימות כולרה היא זכרון מהעבר, במדינות אחרות היא מחלה קטלנית, נוכחת עדיין ומשפיעה על חיי היום יום של האזרחים. אלו גם המדינות שנוטות לסבול כבר עתה משינויי האקלים. מדינות כמו מלאווי צריכות לאסוף את השברים מהסופה הטרופית האחרונה, וגם לטפל, בו זמנית, בהתפרצות מגפה.

אפשר לעצור את המחלה הזו. אפשר למנוע אותה. ובטח שאפשר לעזור למי שכבר חלה לשרוד את המגפה. זה דורש כסף, תשומת לב עולמית ורצון טוב. אין סיבה לתת לכולרה להמשיך להשתולל.

תורמים בביט, בטלפון, או בהעברה בנקאית

אם אתם מעדיפים לתרום באפליקציית ביט ניתן לעשות זאת בלחיצה כאן 

העברה בנקאית ניתן להעביר לידי:

בנק הפועלים - 12
סניף ראשי ת"א - מס' 170
חשבון 314042
הקרן הישראלית למען יוניסף

 

למה יוניסף?

יוניסף דואג לכן שילדי העולם יזכו לביטחון תזונתי, חיסונים, חינוך והגנה הרבה יותר מכל ארגון אחר. עשינו יותר כדי להשפיע על חוקים, מדיניות ומנהגים כדי לסייע בהגנה על ילדים מכל ארגון סיוע אחר בעולם. ואנחנו לא מתכוונים להפסיק עד שהעולם יהיה מקום בטוח לכל ילדינו.

אנו לא מתוקצבים ע"י האו"ם ומסתמכים לחלוטין על תמיכה מאנשים טובים כמוכם כדי שנוכל לבצע את עבודתנו החיונית להגנה על ילדים בסכנה, שינוי חייהם ובניית עולם בטוח יותר לילדים של מחר.

 

hidden
תרומה חודשית תרומה יחידה

השפיעו יותר בעזרת תרומה קטנה חודשית

אנו מודים על כל תרומה. ביכולתכם להשפיע יותר באמצעות תרומה קטנה יותר בכל חודש. הדבר מעניק תמיכה קבועה לאורך זמן בפרויקטים מתמשכים ועוזר ליותר ילדים לגדול בשמחה, בבריאות ובביטחון.

לא הפעם, תודה
45 22
75 47
135 87
תרמת ציוד רפואי תרמת לשיקום תשתיות מים
תרמת ציוד רפואי למשפחה סייעת לתחזוק מרכזים רפואיים
תרמת ערכות מים נקיים תרמת ערכות רפואיות למרפאות
תרומה בסכום של:
A donation of:
תרומה בסכום של:
תרמו עכשיו